Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Κριτική της παράστασης "Cavewoman"


Tην Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης Cavewoman στο θέατρο Coronet στο Παγκράτι. Το Cavewoman είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που απευθύνεται και σε άντρες και σε γυναίκες, και ως θέμα της έχει τη σχέση άντρα –  γυναίκας, και πως αυτή έχει εξελιχτεί στους αιώνες.

Μια γυναίκα σε νευρική κρίση μια μέρα πριν τον γάμο της. Οι θεατές είναι οι καλεσμένοι σε αυτό το γάμο, που από λάθος του γαμπρού, φτάνουν μια μέρα νωρίτερα.

Η παράσταση ξεκινάει με ένα video στο οποίο δίνεται διαφορετική εκδοχή για την γέννηση των πρωτόπλαστων. Έτσι, στην εκδοχή της Cavewoman ο Αδάμ γεννιέται από τον τρίτο μαστό της Εύας, και με αυτή την γέννηση του άντρα, ήρθε και η καταστροφή του κόσμου.

Πρόκειται για μια καθαρά διαδραστική παράσταση. Το κοινό συμμετέχει σε όλη την παράσταση, απαντάει σε ερωτήσεις της νύφης, την βοηθάει να ντυθεί, μέχρι και που ανεβαίνει στη σκηνή για μια γρήγορη γυμναστική. Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κυριακού είναι βασισμένη στη διαδραστικότητα αυτή και φυσικά στην ηθοποιό Δήμητρα Παπαδήμα, της οποίας οι κινήσεις είναι απόλυτα μελετημένες. Τα σκηνικά αντικείμενα αποκτούν διάφορες σημασίες, έτσι ένα σεντόνι μετατρέπεται σε πέπλο και ένα παπούτσι σε ανθοδέσμη. Το σκηνικό είναι πολύ απλό, ένα σύγχρονο σαλόνι με δύο καρέκλες και δυο βιβλιοθήκες.

Η Δήμητρα Παπαδήμα είναι καταπληκτική σε αυτόν τον ανατρεπτικό, ξεκαρδιστικό μονόλογο. Είναι απόλυτα πληθωρική πάνω στη σκηνή και την κατακτά όλη. Κάνει τα πάντα πάνω στη σκηνή, και την γυναίκα και τον άντρα, κάνει γυμναστική, ντύνεται, μέχρι και σπαγκάτο κάνει.

Το Cavewoman είναι μια σύγχρονη κωμωδία για την γυναικεία ψυχολογία, απάντηση στον δημοφιλή Caveman, που θέτει διάφορα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αν άλλαξαν οι ρόλοι και αν η γυναίκα έχει καταντήσει κυνηγός και ο άντρας συλλέκτης. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική παράσταση που θα σας κάνει να κλάψετε από τα γέλια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά – κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Βίντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου
Θέατρο Coronet, Mogul Theater


Γράφει η θεατρολόγος Μαριαλένα Δογγούρη
1η δημοσίευση:kallitexnes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου